2018. szeptember 19., szerda

Top5szerda! #5 Klasszikus adaptációk

Sajnos egy nap csúszással, de kész vagyok. Olyan adaptációkat kell felsorolnom amik klasszikusok és várjuk a feldolgozásukat. Megmondom őszintén az internetet hívtam segítségül. Ugyanis nem olvastam sok klasszikust, de megpróbálok olyanokat a listámra venni amiket már láttam. Meglepődtem egyébként hogy milyen sok filmet illetve annak elődjeit, könyveket tudok ide sorolni. Talán teljesen más feldolgozást kapnánk mint amit elvárunk a régihez képest. Lehet ezért nem is kellene piszkálni őket. De ha mégis mondanom kellene 5 darabot, akkor ezek lennének.

1. Parfüm: 
1985-ben írták és 2006-ban filmesítették meg. Konkrétan egy gyilkosról szól aki a nőkből készít parfümöt.

2. Harcosok klubja: 
1996-ban adták ki a könyvet, 1999-ben filmesítették meg. Brad Pitt es Edward Northon főszereplésével. A történet konkrétan az utcaibunyóról szól. Kíváncsi lennék kik lennének az új fenegyerekek.

3. Hófehérke és a hét törpe: 
Szerintem nem kell bemutatnom a mesét. 1937-ben játszották elsőnek moziba Amerikában. Magyarországon 1962-ben. Nagyon sok idő eltelt a két időpont között. Mostanában sok mesét újítanak fel, szerintem ez sem fog kimaradni a többi közül.

4. Ne bántsuk a feketerigót: 
Harper Lee Pulitzer-díjas regénye, amely 1960-ban jelent meg, nagy sikert aratva. A filmes változata 1962-ben láthatták elsőnek. A faji megkülönböztetésről és az erőszakról szól.


5. Rómeó és Júlia: 
Írta William Shakespeare az 1500-as években, viszont az egyik filmes változatát 1997-ben Leonardo DiCaprio és Clarie Danes főszereplésével láthattuk.

Nekem ez a lista jött össze. Biztosra veszem, hogy idővel egy-egy meg is fog valósulni ami a modernizációt illeti. Nektek is van ilyen listátok? Miket raknátok bele? Üdv! Hamarosan találkozunk.

A képek Pinterest illetve Google oldalról származnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Martin Kay - Eastern 2. - Titkok útvesztője

  Sziasztok!   Nem tudom, hogy milyen viszonyban vagytok a „Könyvek szava” oldalammal, de azt tudnotok kell, hogy mostanában nem tudok ann...