2018. október 9., kedd

Top 5 szerda #7 Kedvenc gonosz karakter

Tehát az e-heti témánk nem más mint a kedvenc gonosz karakterek. Ami nekem egyenlőre nincs. Nem olvastam még olyan könyveket amiből bármilyen negatív lényt ki tudnék emelni. Ezért én kicsit átfogalmaztam magamnak ezt a kihívást, aminek a neve az lenne, hogy "gonosz lények amiktől rettegek". Mit szóltok hozzá? Szerintem hasonlít a kettő. Nagyon nem tértem el a megadott címtől. :)

1. Szellemek, kísértetek:

Valahogy nem vagyok kibékülve velük. Nem tudom az ilyen jellegű filmeket megnézni. Tudom, hogy film de mégis tisztában vagyok vele hogy léteznek ilyen lények. Akik bántanak vagy csak úgy vannak, de ne az legyen a dolguk, hogy minket rémisztgessenek.

2. Ufó, űrlény:


Nem vagyok semmilyen kutató, tudós... de gondolom, hogy nem egyedül vagyunk az univerzumban. Mint a szellemes változatban, ami az első helyet érte el nálam, ez is valós dolog. Mivel igaznak valósul mindez, annál jobban félek az ilyen történeteknél. Itt viszont fel tudok mutatni egy könyvet amit nem olyan rég olvastam. John Cure: A fekete esernyős férfi. Nagyon izgalmas volt. A nagy szenzáció viszont az, hogy ez a kedves magyar író dolgozott ezen a pályán. Tehát katonai mivolta alatt olyan szerepet kapott amivel paranormális eseteket vizsgált. Annyira kíváncsi lennék ilyen igaz történetekre amiket titkolnak az emberiség előtt.  Bár lehet akkor még jobban félnék.

3. Jigsaw - Fűrész:


Igaz, itt most kitértem egy konkrét karakterre ami nem is könyves hanem filmes változat. Bár a filmet sem láttam teljes egészében mert nem birtam megnézni. Nagyon betegnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ilyeneket csináljon. És van is egy, aki nem más mint Jigsaw. Élő, horror társasjáték.

4. Alien:


Számomra élvezhetőek ezek az alienes filmek, főleg az újabb verzió. Prometeus. Nem szeretnék egy ilyen lénnyel találkozni, de ha megtörténne, már úgy is mindegy lenne. :D Szóval a lényeg. Tetszik ez a gonosz karakter, de ijesztő is, az a csodás feje.


5. Hannibal Lecter:


Nem láttam a filmet. De szeretném megnézni. Tudom és hallottam is hogy durva film. Jó... lehet valakinek túlzás, de az én kis lelki állapotomnak biztos rémesen, borzalmas alkotásnak bizonyul. Már ha tisztában vagyunk vele, hogy egy emberevő ember a főszereplő. :o


Sajnálom, hogy most nem tudtam könyvekről írni. Minden vágyam az lett volna, ha feltudok mutatni a kihívásnak megfelelő könyves szereplőket. Szerintem idővel menni fog, csak olvassak, olvassak.

A másik dolog, nem tudom észre vettétek-e, de az első kettő a listámon általánosítva van mint gonosz szereplők, az utolsó három pedig konkrét karakter. Remélem ez így nem zavar titeket. Elkezdtem írni a gondolataimat egy szálon, aztán jött a másik szál, jöttek az ötletek. De már nem akartam kitörölni amit odapingáltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Martin Kay - Eastern 2. - Titkok útvesztője

  Sziasztok!   Nem tudom, hogy milyen viszonyban vagytok a „Könyvek szava” oldalammal, de azt tudnotok kell, hogy mostanában nem tudok ann...