2018. október 17., szerda

Top 5 szerda: #8 Misztikus teremtmények

Nagyon bő fogalom ez a misztikus teremtmény szó. Igazándiból úgy fogalmazták meg nekünk a kiírást, hogy kedvenc szörnyek, vagy bármilyen misztikus lények szóbajöhetnek. Jó hogy olyan sok könyv és film létezik, amiben könyékig turkálhatunk, mert hát meg kell hogy mondjam akad bőven. Sok ember elképzelt világát tették maradandóvá bármelyik változatban. Kezdjünk is hozzá!

1. Szörny Rt.

Én őket mondanám kedvencnek. Nagyon szeretem a meséket, és itt szörnyek a szereplők. :) Szerintem nagyon barátságos mese, már sokszor megnéztem. Boo a kislány, James P. Sullivan a pihe-puha, és Mike Wazowski a gülüszemű. :)

2. Narnia krónikái (Aslan)

A könyvet nem olvastam, de a filmet láttam. Aslan szintén az a kedves, bátor, mindent megtesz a szeretteiért illetve az országáért. De azt hozzá kell tennem, aki látta vagy olvasta  művet az biztosan tudja, hogy bőven akad itt misztikus lény.

3. Harry Potter és az azkabani fogoly (Remus Lupin)

Igaz, ebben az alakban nem számít misztikus lénynek, de a könyvben/filmben átváltozik vérfarkassá. Nagyon szerettem Lupin professzort, mert nagyon odaadó volt a diákjaival szemben. Sőt Harrynek nagyon sokat segített a dementorokkal kapcsolatban. Nem utolsósorban még  vérfarkasként is tudott megálljt parancsolni magának.

4. Alkonyat.

Szerettem az alkonyatos filmeket. Lehet, hogy lerágott csont, és már én is annyiszor megnéztem, hogy néha már nem is érdekel, de akkor mikor megcsinálták és mindenki szerelmes volt a trióban, szerintem hatalmas film volt. Ezért is nem szeretnék kiemelni karaktert mert imádtam mind a három főszereplőt. Bella, Edward és Jacob. Mivel misztikus lényekről van szó, az első pár részben csak a két fiút hozhatom szóba aki nem más mint egy vámpír - Edward és egy farkassá átváltozó indián fiú - Jacob. A legutolsó részben már Bella is vámpír lesz. :)

5. Shrek

Shrek... egy utálatos lény aki nem szeret senkit, de beleszeret álmai nőjébe és végül meglágyul a szíve. :) Ott van vele Szamár és a Csizmáskandúr. Kedves sorozatot készítettek belőle. Talán őket mondanám ötödiknek. :)

Nektek is van kedvencetek? Írjátok meg, kíváncsi vagyok rá, ti miket hoznátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Martin Kay - Eastern 2. - Titkok útvesztője

  Sziasztok!   Nem tudom, hogy milyen viszonyban vagytok a „Könyvek szava” oldalammal, de azt tudnotok kell, hogy mostanában nem tudok ann...