2019. október 15., kedd

Dallos Zoltán: Alkalmazottból vállalkozó

Sziasztok!

Újra tudok laptopról gépelni. Tudom ez nem olyan nagy szám, de amikor az ember a telefonjához van hozzá szokva, akkor nagyon nehéz a billentyűzetet újra birtokba venni. Viccet félretéve, most mást szeretnék veletek megosztani, amit alább olvashattok.



Szóval, amit most írni fogok nem egy regényről fog szólni, hanem egy változásról, átalakulásról.

Alkalmazottból  vállalkozó

A címét olvasva mindenkinek teljesen tiszta, hogy miről is szól ez a könyv. Dallos Zoltán úgy gondolta, hogy szeretne segíteni azoknak az eltévedt lelkeknek, akik nem tudják mit is kezdjenek a munkájukkal, életükkel. Maradjanak alkalmazottak, vagy inkább törjenek ki ebből a kalitkából és éljenek szabadon, de nagyobb teherrel a nyakukban. A döntést nehezen lehet mérlegelni, ezért sokan inkább maradnak a megszokottnál. Nem mernek változtatni, nem mernek kilépni a komfortzónájukból. A könyvben viszont tanúi lehetünk, hogy nem is annyira vészes ezt az utat elkezdeni. Sokkal inkább fenntartani az egyensúlyt.

"Tedd meg az első lépést, hogy végre azt csinálhasd, amit igazán szeretnél!"

Adott ez a kötet, ami szépen sorjában rávilágít minden buktatóra, ezáltal segítséget nyújt Dallos Zoltán, aki a saját bőrén tapasztalta mindazt, amit leírt nekünk egy jóbarátja segítségével, bízva abban, hogy mi talán kitudjuk kerülni ezeket az akadályokat. Ha egy kicsit is bátrabbak, merészebbek vagytok, szerintem gördülékenyen haladhattok előre. Persze nem fejvesztve!


Az anyagi dolgokról nem esett szó, hiszen azt nem lehet tudni, hogy ki mibe vágja a fejszéjét. Ezen kívül viszont sok érdekességet tanulhatunk ha kezünkbe vesszük a könyvet. Az internettől kezdve a közösségi oldalak kedvező hatásai, hogyan befolyásolják a vállalkozást. A kapcsolatok kiépítése, itt kapunk egy kis segítséget hogyan alkalmazzuk a gyakorlatban is. Önfejlesztés, személyes márka, a kudarcok kezelése, a takarékosság, közösségi irodák használata. Számomra nagy motivációt nyújtó interjúkat is olvashatunk, illetve  Zoltán egészen sokat megmutat a életéből. Hogyan bukott el, és hogyan állt fel újra. Nem utolsó sorban pedig, hogy hogyan lépjük át az alkalmazottból vállalkozóvá válási szakadékot. Ugyanis itt nem muszáj szakadéknak lennie. Elég ha csak a könyv segítségével egy kicsit előre gondolkodunk.


Mikor lehetőségem adódott ezt a könyvet olvasni, vagyis megtiszteltek azzal, hogy én mint blogger a saját szám íze szerint értékeljem, még nem voltam tisztában vele, hogy mivel is nézek szembe. Többször is átgondoltam, hogy írjak-e erről a kötetről. Nem éreztem azt, hogy engem érdekelni fog ez a világ. Nem gondoltam, hogy ebből bármit is tanulni fogok. Ám amikor másképpen kezdtem a sorokat értelmezni, szinte folyékonyan haladtam vele. Mindenkinek a saját javára kell fordítani a tartalmat. Na én már az elején elrontottam. Ugyanis általánosságban értelmeztem a szöveget. Ha egyszer vállalkozó lennék, mit kellene csinálnom, vagy egy átlagos embernek hogyan kellene kezdenie. De pár oldalt végiglapozva rájöttem, hogy ez nekem szól személyesen. Én mint blogger, miként tudok alkalmazkodni a közösségi médiában, hogyan tudok érvényesülni, feljebb lépni a mostani megszokott állapotnál. Innentől kezdve nagyon megszerettem a könyvet.
Ezt kell csinálnia mindenkinek! Követni kell az álmaitokat és azt kell megvalósítani!

A könyv szerkezete jól van felépítve. Minden fejezet átlátható. Elsőnek egy kis történet, utána a felhasználható információ, végül a gyakorlati rész.
Ha nem félteném a könyveimet ennyire, akkor mondhatnám azt, hogy a szivárvány színeiben pompázna a szövegkiemelőtől. Rengeteg hasznos információt megtudhatunk a vállalkozóvá válás folyamatáról. Sok olyan mondattal találkoztam, amivel napi szinten szembesülnöm kellene. Én úgy gondolom, akár egy önfejlesztő könyvnek is megállná a helyét.


A végefelé ráeszméltem, hogy folyamatosan jegyzetelnem kellett volna. Ugyanis ahogy becsuktam a könyvet, úgy éreztem, hogy emlékezni fogok néhány részletre, vagy arra, hogy Zoltánnak milyen pozitív kisugárzása van, de idővel ezek elfelejtődnek, főleg ha az ember folyamatosan könyvekkel foglalkozik. Talán ha egyszer újra elolvasom, akkor előrelátóbb leszek.
Az biztos, hogy annak aki elolvassa az Alkalmazottból vállalkozót, nagy motivációt, inspirációt, bátorítást ad az első lépésekhez.

Dallos Zoltán

Mialatt én megmutattam a nagyvilágnak, hogy mit olvasok, többen is érdeklődve reagáltak, amire nem számítottam. Úgy tűnik, már a saját környezetemben is akadnak olyan vállalkozó személyiségű emberek, akik bevállalnák ezt a nagy lépést. Csak kell nekik egy kis biztatás, segítség, amit ez a könyv biztosan nyújtani fog nekik.


A könyv bemutatásának legvégén szeretnék egy kis információval szolgálni nektek, ahol megtaláljátok Dallos Zoltán oldalát, a könyv elérhetőségét, facebook, instagram illetve moly.hu oldalát.
Köszönöm nektek, hogy elolvastátok! Sziasztok!

Link a személyes blogomra: https://zoltandallos.com/hu/

Link a könyv oldalára: https://alkalmazottbolvallalkozo.hu/

instagramon: @zoltan.dallos

facebookon: @zoltandallos.business

moly.hu oldalon így találod meg a könyvet: https://moly.hu/konyvek/dallos-zoltan-alkalmazottbol-vallalkozo

A képek saját készítésűek, illetve Dallos Zoltántól kaptam némelyiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Martin Kay - Eastern 2. - Titkok útvesztője

  Sziasztok!   Nem tudom, hogy milyen viszonyban vagytok a „Könyvek szava” oldalammal, de azt tudnotok kell, hogy mostanában nem tudok ann...