2018. szeptember 17., hétfő

J.K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly

Harry Potterből az első két részt nem most olvastam, de nem is évekkel ezelőtt. Szóval viszonyítás képpen azt nem tudom megmondani, hogy jobb volt-e az elődeinél, de garantáltan mondhatom hogy lassan én is Harry Potter rajongó leszek.

A történet nagyvonalakban arról szól, hogy Harry szokás szerint kezdi az új tanévet a boszorkány és varázslóképző szakiskolában immár a harmadik éve, de mielőtt megnyugodna szíve-lelke, természetesen meg kell "küzdenie" a Dursley családdal.

Amint ezzel végez és megszabadul a mugliktól jön egy másfajta küzdelem amit az iskolában végez. A jóslatok valamint a látomások azt igazolják, hogy Harrynek nemsokára kampec, vagyis folyamatosan a zordót látja, azaz a halálát. Kicsit megrémül, mert ezek a jelek többször is előfordulnak, viszont vannak más dolgok is amik foglalkoztatják.

 Ezek a dementorok, valamint Sirius Black. A dementorok azok akik Harry rémálmai közé tartoznak. Sirius Black az egy más tészta. Az egész könyvnek talán a 80%. -nál lehet Siriust látni vagyis olvasni. Ott viszont már annyira pörögnek az események, hogy az ember azt sem tudja ki hová tartozik. De a végén amikor elolvastam a könyvet annyira hiányzott.

Konkrétan van egy újabb rejtély amit a három jó barát Harry, Harmione és Ron megold, szabálysértésekkel természetesen amiket a végén mind megúsznak.
A kedvenc helyem a történetben az a nagyterem illetve a Griffendéltorony karácsonykor. Annyira tetszik amikor az ünnep alatt fel van díszítve minden és a kandallóban ropog a tűz, közben lázban égnek a gyerekek, hogy mit kaptak karácsonyra.

Kedvenc szereplőim természetesen Harry, Harmione és Ron. De valamiért nálam nem Harry áll az első helyen. Inkább Ront és Harmionét raknám oda. Harmione az okossága miatt, mert imádja a könyveket. Ron pedig a humora miatt. Néha olyanokat tudsz szólni, amiken nagyot nevetek. Viszont még a sötétvarázslatok kivédésének tanára is nagyon szimpatikus volt, Lupin professzor.
Kedvenc eseményem, az egyik mikor Lupin professzor elmegy az iskolából és Harry próbalja lebeszélni, mert nagyon jó és lelkes tanár. Majdnem elpityeredtem. A másik jelenet amikor karácsony van, azon az ünnepen igazából minden tetszik, amikor a díszítésekről olvastam vagy az ajándékbontásról, a meleg hangulatú klubhelységről....

Szóval összességében, nagyon várom a következő részt. Nekem nincs még meg, de hamarosan. Most más könyveket kell olvasnom. :)

A képek a Pinterestről vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Martin Kay - Eastern 2. - Titkok útvesztője

  Sziasztok!   Nem tudom, hogy milyen viszonyban vagytok a „Könyvek szava” oldalammal, de azt tudnotok kell, hogy mostanában nem tudok ann...